Bezbariérový web RBP

Naším cílem je být přístupní pro všechny pojištěnce, tím myslíme i pojištěnce, kteří jsou tělesně nebo zrakově postižení. Pro zdravého člověka je bezbariérový web velkou neznámou a na první pohled nepozná, zda-li je webová prezentace přístupná tělesně a zrakově postiženým nebo ne. Co náš web tedy umí? Jaká kritéria musí splňovat web, který boří bariéry mezi světem zdravých lidí a lidí s hendikepem?

WCAG - Web Content Accessibility Guidelines, je mezinárodní technická norma specifikující veškerá pravidla, která správný bezbariérový web musí splňovat. Jednoduše řečeno, webovou prezentaci mohou lidé s různým tělesným postižením volně procházet pomocí tabulátoru jedním prstem, pro slabozraké klienty umožňujeme texty zvětšit až o 400 %, takže jsou pro ně čitelné. Pro nevidomé je web na pozadí značen tak, aby umožňoval čtení pomocí speciální čtečky, která čte nejen text, ale také popisky obrázků a naviguje nevidomého uživatele po celé stránce. Hlásí mu informace o všech prvcích stránky a umožňuje s nimi pracovat bez myši, jen pomocí klávesnice.

Na webu bez bariér jsme spolupracovali s organizací SONS - sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých v České republice, které tímto děkujeme za výbornou spolupráci. Celý web byl podroben detailnímu auditu, na základě kterého se upravoval tak, ať vyhovuje požadavkům přístupného webu. Web byl testován nevidomými a slabozrakými uživateli pomocí nejčastěji používaných odečítačů obrazovky (JAWS, NVDA a VoiceOver) v nejpoužívanějších internetových prohlížečích (Mozilla Firefox, Google Chrome a Safari pro iOS). Náš web obsahuje Prohlášení o přístupnosti.

Web RBP, zdravotní pojišťovny je responzivní, to znamená, že způsob stylování stránky zaručí zobrazení webu tak, aby bylo optimalizováno pro všechny druhy nejrůznějších zařízení (mobily, notebooky, netbooky, tablety).

V neposlední řadě jsme se zaměřili i na obsahovou funkčnost. Na webu najdete zásadní a srozumitelné informace o pojišťovně, produktech a službách. Nechceme naše klienty zatěžovat složitými pojmy a zbytečnými texty.

RBP, zdravotní pojišťovna Vám přeje příjemné brouzdání po webu bez bariér!